Vi samarbetar med flera europeiska leverantörer om produktionsutrustning för många olika applikationer och nämner några av dem i de avsnitt som följer. Om det finns behov av specialutrustning som inte nämns på vår webbplats hjälper vi gärna till med att designa lösningar.
VENTILER
För många processer som inte sker under vakuum kommer det att finnas behov av att ta bort luft från produkten efter bearbetning. I ventilatorer från Kaltenbach görs detta genom att pumpa produkten i en vakuumbehållare, över en roterande fördelningsskiva som sedan släpper ut syret ur produkten. Denna teknik har visat sig vara mycket effektiv för pumpbara produkter med låg eller hög viskositet och utrustningen kan levereras för kapaciteter från några hundra liter/h till 15-20 kbm/h.
Typiska användningsområden:
- Senap/jordnötssmör/majonnäs
- Krämer/schampon/tandkräm
- Färger/lack/tvättmedel
KONSERVÖPPNARE
Vi levererar konservöppnare från Kaltenbach i manuella och hel- eller halvautomatiska versioner. Funktionen inkluderar att lägga till lådor, öppna lock, tömning, rengöring och komprimering av tomma enheter. Automatiska maskiner kan levereras för konserver med innehåll från 2 – 12 kg och kapacitet upp till 800 konserver/h. För delvis manuella system kan du till viss del välja vad du vill automatisera.
Typiska användningsområden:
- Frukt
- Potatisar
- Grönsaker
VÅTMALNING
Våtmalning används för finmalning, homogenisering och dispersion av flytande och/eller viskösa produkter och används ofta för kosmetika och livsmedel. Kvarnarna består av en rotor/statordel och maskinerna kan levereras som korundskivor eller kolloidkvarn. Avståndet mellan stator och rotor kan justeras och därmed ge varierande finhet och kapacitet efter behov. Kvarnarna levereras för en kapacitet på mellan 100 och 15000 liter/h beroende på kvarnens storlek och önskad partikelfinhet.
Typiska användningsområden:
- Senap
- Frukt/grönsaker
- Nötter
- Marmelad